#ikdrinkkraanwater loopt verder

Kraanwater

De sensibiliseringscampagne #ikdrinkkraanwater loopt nu voor het tweede jaar. In september lanceerden we een charter voor gemeenten. Een maand later volgden educatieve pakketten voor het lager onderwijs

Kraanwater

Gemeenten gaan engagement aan

Het kraanwatercharter focust op duurzaam watergebruik en de waarde van kraanwater. Daarmee willen we Vlaamse gemeenten ertoe aanzetten om duurzaam watergebruik te promoten bij alle inwoners. Gemeenten die het charter ondertekenen zullen meer inzetten op ontharding, waterbuffering en -infiltratie. Ze gaan ook inwoners sensibiliseren over waterhergebruik en wat je allemaal kan doen met regenwater.

We lanceerde het charter aan het einde van de Week van de Duurzame Gemeente. Een initiatief van de VVSG. De gemeenten zullen een belangrijke rol spelen in de sensibilisering van hun inwoners.

Door dit engagement aan te gaan, spelen de gemeenten bovendien een belangrijke voorbeeldrol voor scholen, verenigingen en lokale bedrijven. Ook langs deze weg willen we mensen extra aansporen om water verstandig te gebruiken: kies voor kraanwater als duurzame dorstlesser.

Jong geleerd is…

In oktober trokken we vervolgens naar de scholen. Minister Zuhal Demir lanceerde met een persoonlijke boodschap de kant-en-klare educatieve pakketten. Die zijn geschikt voor alle graden van het lager onderwijs. Ons doel? Kinderen en jongeren de waarde van water bijbrengen en duurzaam leren omgaan met deze waardevolle grondstof.

Al het lesmateriaal kan je gratis downloaden

icons spritesprite icons spriteicons sprite spritesprite iconsicons sprite iconsspritespritesprite